Blogger

Heti két alkalommal friss blogger tartalommal várunk.
Nézz fel az oldalra, havi bloggerünk aktuális praktikájáért!

Ha karácsony, akkor halászlé - de milyen?

2018.12.06.

Bajai, szegedi, tiszai, passzírozott, nem passzírozott, tésztával, tészta nélkül, paradicsommal vagy anélkül. Kevés megosztóbb téma van a gasztronómiában, mint a tökéletes halászlé, pedig valójában egy a lényeg: legyen benne tisztességes alapanyag,…

Porchetta

2018.12.04.

Feltekert, töltött, ropogósra pirult bőr, szaftos hús, fűszeres töltelék, ami órákig készül a sütőben. A nagydarab húsok sütése sem ijesztő, ha kicsit figyelünk a hőfokokra. A porchetta Olaszország középső régióinak, különösen Róma egyik jellegzetes…

Salátafőzelék

2018.05.29.

Egyszerű és gyors fejes saláta receptek, mert a saláta nem csak az eceteset jelenti, és igen, akár adhatjuk melegen is. Fejes saláta sülve és főve, izgalmasan, másképp. A tavasz egyik első jele, hogy a piacokon megjelennek friss és zsenge fejes…

Együnk zsenge retket, amíg lehet!

2018.05.24.

Hónapos retek, fekete retek, sörretek és jégcsapretek - mit tudnak a különböző fajták és hogyan érdemes felhasználni őket?

Legyél profi a konyhában, főzz alaplevet!

2018.05.22.

Jó, de egyáltalán, mi az? Egyszerű alaplevek, amelyek néhány óra ráfordítással később nagyon sok ízt adnak az ételeinknek, és cserébe még a maradékokat is felhasználjuk a konyhában.

Van élet a csiperkén túl

2018.05.17.

Gombát enni jó, főleg, ha nem gumisra főzött, sötétszürke és íztelen formában kerül a tányérra. Tudnivalók a legjobb tavaszi gombákról.

Töltött gombafejek

2018.05.15.

Nagyjából március közepén kezdenek megjelenni a különböző gombafajták, amelyeket nem csak a hipermarketekben, hanem piacokon és speciális gombaboltokban is érdemes keresgélni. Az egész évben elérhető csiperkék mellett ilyenkor jelennek meg az…

Egyszerű gombaleves

2018.05.15.

Az alábbi gombaleves recept jól variálható nagyobb, húsos gombákkal és kisebb, zsengébb fajtákkal is. A fehérborecettől friss, savanykás ízű lesz, ami nagyon jól áll a gomba mély földességének. A megtisztított gombákat a hőkezelés elején nem szabad…

A léböjt sem mindig szenvedés

2018.05.08.

Ha tudatosan, előre megtervezzük a léböjtkúrát, akkor elkerülhetjük, hogy fontos vitaminoktól és nyomelemektől essen el a szervezetünk. Néhány tanács a léböjtözéshez.

Flamiche: zöldséges pite

2018.04.24.

Pitét szerencsére nem csak gyümölcsökből, hanem zöldségekből is süthetünk, amelyek felérnek egy tápláló tízóraival vagy uzsonnával. Quiche, flamiche, sós piték. A zöldséges pitéket, vagyis quiche-eket a franciáknak köszönhetjük - ezek a sós piték…