#Gastrotherapy Miskey Melinda

Sárgarépa krémleves

A gyermekek is jobban rávehetőek ennek a krémlevesnek az elfogyasztására, ha gusztusosan tálaljuk és elmeséljük nekik, hogy bizony, a húsvéti nyuszinak is ez az egyik kedvenc étele. Élénk színével, édesen kellemes ízével és a sajtos ropogós tallérral…

Tovább

Húsvéti tojás, tojásfestés, játékok, népszokások

A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, e napon ünneplik Krisztus feltámadását. A húsvét mozgóünnep, március 22 és április 25-e közötti időszakra esik. A Húsvéti előkészület ideje a Keresztény egyházban a nagyböjt, ez idő alatt tilos volt…

Tovább

Kedvenc húsvéti ételeink

Régen a húsvéti szertartásokhoz hozzá tartozott az ételszentelés is. Már a 10. századtól a katolikus hívők szentelni vitték a templomba a húsvéti sonkát, bárányt, kalácsot, tojást, sőt még a bort is. Ahány ház, annyi szokás, sok ételünkre igaz ez.

Tovább

A húsvéti lakomák sztárja: ízletes és omlós füstölt -főtt csülök

A sertés csülök közkedvelt ételünk Húsvétkor, füstölt főtt változata kemény tojással, tavaszi zöldségekkel, tormával és mustárral, valamint friss ropogós kenyérrel, kaláccsal tálalva kerülhet az ünnepi asztalra. A csülök főzését sokan túl egyszerűnek…

Tovább

Sonka lexikon - vidéki állattartástól, a húsvéti asztalig

A ma ismert „parasztsonka” csodálatos és hosszú útjáról szól ez az írás, ami minimum hatvan kilencven nap gondos előkészület és törődés után a piacokon kelleti magát csodálatos színével és illatával, hogy veled együtt hazatérve elfoglalja méltó…

Tovább

Mákos szélforgó keksz narancslekvárral

Tavaszi szél, ami a nap első sugaraival langyosan és lágyan cirógatja az arcunkat. Ilyenkor előkerülnek a tarkabarka, varázslatosan pörgő szélforgók is a gyerekek nagy örömére. És ez a különleges forma nem csak a kertben vagy a balkonon, a…

Tovább