#Rizsázzunk Turi Anikó
Fűszeres fehérbabsaláta sült padlizsánnal és pirított gombával
Ráérős saláta ez. Szánjunk időt az egyes hozzávalók előkészítésére, mert minden perc megéri. Egy igazán tartalmas, laktató, zöldfűszeres saláta ez. A pirított gomba diós íze, a sült padlizsán olajos állaga, a pirított dió roppanása, a pikáns, kissé…
TovábbEhető vagy élhető bolygó?
Kell-e választanunk? Vajon működhet együtt a kettő? A bolygó jelen állapotát tekintve, szerintem, határozottan meg kell húznunk a vonalat. Nem vagyok sem környezetvédelmi szakember, sem klímakutató, harcos környezetvédő sem, de a Földet nagyon…
TovábbSárgabarackos müzligolyó
Nagy müzli rajongó vagyok. Általában a zabpelyhet nagyon szeretem, kerülhet sütibe, granolába, vagy kásába, nekem mindegy. Rozinál már izgalmasabb a helyzet. A müzlit nagyon szereti, a granolát is, kérni szokta, hogy süssek. A zabkásával már más a…
TovábbAz uzsonnás doboz, mint mumus. Vagy lehet ez másként is?
Szempillantás alatt eltelt a nyár és vele együtt az édes, illatos nyári szünet is. Indul az új tanév, megint csörög az indokolatlanul koraira beállított vekker és ezzel együtt villogni kezd a kérdés is: mit csomagoljak a gyereknek a mágikus uzsonnás…
TovábbOmlett tekercs
Rozi lányom őrült nagy tükörtojás rajongó: kicsit ropogós széllel, de mindenképpen folyós sárgájával, egy pirítóssal és sok paradicsommal szereti a legjobban. Itt viszont ki is fullad a tojással való viszonya. Az tojástekercset azért néha már…
TovábbA piac és a szezonalitás varázsa
Azt gondolom, szerencsés helyzetben vagyunk, Magyarországon rendkívül színes a szezonális alapanyagok palettája. Tavasztól őszig csak kapkodom a fejemet minden évben, mennyi csodálatos zöldség és gyümölcs terem itthon.
TovábbDiós áfonyás zabpelyhes muffin
Rozi lányom 8 éves. Igazi felfedező, szabad, nyitott lélek. És nagyon édes szájú. Szerinte neki van egy sütis, egy fagyis és egy csokis gyomra is, ami soha nem tud megtelni. Nem tartom ördögtől valónak az édességeket, úgy általában a cukrot sem.…
Tovább