Omlett tekercs

Omlett tekercs

Leírás:

Rozi lányom őrült nagy tükörtojás rajongó: kicsit ropogós széllel, de mindenképpen folyós sárgájával, egy pirítóssal és sok paradicsommal szereti a legjobban. Itt viszont ki is fullad a tojással való viszonya. Az tojástekercset azért néha már megengedi nekem, én pedig lecsapok minden lehetőségre, hogy új dolgokat kóstoljon meg.

Elkészítés:

  1. Az omletthez a tojásokat 1 ek vízzel habosra keverjük, 1 csipet sóval és szárított petrezselyemmel ízesítjük.

  2. Egy kb. 18-20 centi átmérőjű serpenyőt alacsony lángon felmelegítünk, vékonyan kikenjük olajjal, majd beleöntjük a habosra felvert tojást. Minél habosabbra keverjük ki a tojást, annál levegősebb lesz a tojáslepény.

  3. Fedő alatt sütjük, amíg összeáll a tojáslepény. Ezután óvatosan megfordítjuk, hogy teljesen átsüljön.

  4. Megszórjuk a reszelt sajttal, ráhalmozunk a spenótból és az apróra vágott paprikából. Szorosan feltekerjük, felvágjuk kisebb darabokra és már csomagoljuk is az uzsonnás dobozba.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel