#Görbe Pál

Cukkini Lasagne

A lasagne meglátásom szerint nem csak Garfield kedvence, pont így vagyok ezzel én is. Azonban a nagy karácsonyi lakomák után ki vágyik egy megterhelő tészta ételre, ami után úgyis 2-3 órával később az ember éhes lesz. Ehelyett készítettem én most el,…

Tovább

Vitamindús gyümölcsök, amelyeket januárban is könnyű beszerezni

Sokan gondolkodtunk előre a nyár folyamán és tettünk el az idénygyümölcsökből télire befőtt, vagy fagyasztott verzióban. Azonban akik nem voltak ilyen előrelátók, esetleg kifogytak a raktárak, azoknak lesz igen hasznos a ma publikált bejegyzésem,…

Tovább

Pikáns csirkemellel töltött paprikafejek

Imádom a kaliforniai paprikát, és közülük is a piros a kedvencem. Kövezzetek meg, de szerintem finomabb is mint a többi :) Így amikor a recept kipattant a fejemből nem volt kérdés, hogy az étel alapjául őket fogom választani. A töltelékbe került…

Tovább

Egészséges köret alternatívák

Tegye fel a kezét aki már unja a rizst, a burgonyát és a tésztát mint köret. Fogadok, hogy nem csak az én kezem van a levegőben, így ebben a szellemben végeztem ezt a kis kutatómunkát, amiben új hullámos, nem mindennapi, de hamarosan remélem a…

Tovább

Parmezános – citromos sült lazac, kuszkusz salátával

A karácsonyi halászlé után ideje ismét halat ennünk, mert a magyar lakosság kritikusan alacsony mennyiségű halat fogyaszt az uniós mutatók alapján. Legkönnyebben szerintem a lazacot tudjuk a család elé szervírozni, mert egyrészt gyorsan…

Tovább

Méregtelenítő zöldturmix receptek

Az új év elején sokan tettünk fogadalmat, hogy idén egészségesebben étkezünk, és odafigyelünk a szervezetünk jelzéseire. Ha úgy érezzük, hogy fáradtabbak vagyunk, illetve ingerlékenyebbek akkor elképzelhető, hogy csupán a megfelelő vitaminbevitelünk…

Tovább

A jó kovászos uborka titka

A jó kovászos uborka szívvel-lélekkel készül, de olvasd el tippeimet a tökéletes végeredményhez!

Tovább

Teriyaki csirke barnarizzsel, ananászban tálalva

A távolkeleti konyha mindig is közel állt a szívemhez, de nyáron különösen sokat készítek például ebből a fogásból! Hiszen 20-25 perc alatt elkészül, így nem kell órákig a konyhában állnom, mégis kiadós, laktató ételt készíthetek el! Emellett az…

Tovább

Zöldfűszer tárolási tippek télire

A friss zöldfűszerekkel a legegyszerűbb dolgozni, de nem mindenkinek adatik meg az a képesség, hogy életben tud tartani egy fűszernövényt a lakásában. Sajnos engem sem áldott meg ezzel senki, így az alábbi praktikát alkalmazom, ha már kihaló félben…

Tovább

Fűszeres pulykasaslik grillzöldségekkel

Grillezésnél gyakran választunk valamilyen száraz húst, mert az gyorsan elkészül. Azonban ebben a még nagyobb praktikumot vettem figyelembe, hogy egyszerre készüljön el a hús, illetve a hozzá tartozó köret. Jelen esetben tehát saslikokat készítettem,…

Tovább

Milyen zöldségeket érdemes fagyasztani és melyiket nem ajánlott?

Nyáron a zöldségek árai igencsak pénztárcabarátabbak, mint télen, így érdemes előre gondolkodni ilyenkor, és betárazni az általunk kedvelt zöldségekből. Nyilván a végtelenségig nem tart majd ki a készlet, és a fagyasztó kapacitása is véges, ám nagy…

Tovább

Bolognai raguval töltött cukkini

Minden nyáron elsők között jelenik meg a piacon a friss gyenge cukkini, ami rántva, grillezve, salátában nyersen, vagy éppen töltve kerülhet az asztalra. Jelen receptben az utóbbira mutatok meg nektek egy példát, amikor is a másik nagy kedvencemet…

Tovább

A 4 legszuperebb csirkepác, ha unod már a megszokott ízeket!

Sokan a grillezésnél simán sózzuk-borsozzuk az ételeket, majd a füstös ízzel, mint plusz motívum meg is elégszünk az étkezésnél. Azonban most összegyűjtöttem a 4 legkülönlegesebb pácot, amivel feldobhatjuk a grillpartit, illetve simán magunknak is…

Tovább

Baconbe tekert hagymafejek hamburgerhússal töltve

Az elmúlt nyár slágere minden kétséget félretéve a házilag gyártott hamburger húspogácsa volt, azonban idén ideje új vizekre evezni. De, hogy ne szakadjunk el teljesen a megszokott ízektől, és vegyítsük az egészet egy kis magyaros beütéssel,…

Tovább