#Görbe Pál

A jó kovászos uborka titka

2018.08.28.

A jó kovászos uborka szívvel-lélekkel készül, de olvasd el tippeimet a tökéletes végeredményhez!

Teriyaki csirke barnarizzsel, ananászban tálalva

2018.08.23.

A távolkeleti konyha mindig is közel állt a szívemhez, de nyáron különösen sokat készítek például ebből a fogásból! Hiszen 20-25 perc alatt elkészül, így nem kell órákig a konyhában állnom, mégis kiadós, laktató ételt készíthetek el! Emellett az…

Zöldfűszer tárolási tippek télire

2018.08.21.

A friss zöldfűszerekkel a legegyszerűbb dolgozni, de nem mindenkinek adatik meg az a képesség, hogy életben tud tartani egy fűszernövényt a lakásában. Sajnos engem sem áldott meg ezzel senki, így az alábbi praktikát alkalmazom, ha már kihaló félben…

Fűszeres pulykasaslik grillzöldségekkel

2018.08.16.

Grillezésnél gyakran választunk valamilyen száraz húst, mert az gyorsan elkészül. Azonban ebben a még nagyobb praktikumot vettem figyelembe, hogy egyszerre készüljön el a hús, illetve a hozzá tartozó köret. Jelen esetben tehát saslikokat készítettem,…

Milyen zöldségeket érdemes fagyasztani és melyiket nem ajánlott?

2018.08.14.

Nyáron a zöldségek árai igencsak pénztárcabarátabbak, mint télen, így érdemes előre gondolkodni ilyenkor, és betárazni az általunk kedvelt zöldségekből. Nyilván a végtelenségig nem tart majd ki a készlet, és a fagyasztó kapacitása is véges, ám nagy…

Bolognai raguval töltött cukkini

2018.08.09.

Minden nyáron elsők között jelenik meg a piacon a friss gyenge cukkini, ami rántva, grillezve, salátában nyersen, vagy éppen töltve kerülhet az asztalra. Jelen receptben az utóbbira mutatok meg nektek egy példát, amikor is a másik nagy kedvencemet…

A 4 legszuperebb csirkepác, ha unod már a megszokott ízeket!

2018.08.07.

Sokan a grillezésnél simán sózzuk-borsozzuk az ételeket, majd a füstös ízzel, mint plusz motívum meg is elégszünk az étkezésnél. Azonban most összegyűjtöttem a 4 legkülönlegesebb pácot, amivel feldobhatjuk a grillpartit, illetve simán magunknak is…

Baconbe tekert hagymafejek hamburgerhússal töltve

2018.08.02.

Az elmúlt nyár slágere minden kétséget félretéve a házilag gyártott hamburger húspogácsa volt, azonban idén ideje új vizekre evezni. De, hogy ne szakadjunk el teljesen a megszokott ízektől, és vegyítsük az egészet egy kis magyaros beütéssel,…