Baconbe tekert hagymafejek hamburgerhússal töltve

Baconbe tekert hagymafejek hamburgerhússal töltve

Leírás:

Az elmúlt nyár slágere minden kétséget félretéve a házilag gyártott hamburger húspogácsa volt, azonban idén ideje új vizekre evezni. De, hogy ne szakadjunk el teljesen a megszokott ízektől, és vegyítsük az egészet egy kis magyaros beütéssel, kombináltam a legsűrűbben használt hozzávalót, a vöröshagymát, és beletöltöttem a hamburgerhúst. Végül pedig a pikantériáját még magasabbra tettem, azzal, hogy bacon szalonnába tekerve sütöttem készre őket.

Elkészítés:

  1. A húst fűszerezzük be első körben, amihez használjunk 1 csapott evőkanál sót, 1 púpos teáskanál fokhagymaport és 1 teáskanál borsot.

  2. Kézzel gyúrjuk át a húst, és hagyjuk állni legalább 2-3 órát, hogy az ízek megfelelően összeérjenek!

  3. A hagymafejeket tisztítsuk meg, majd vágjuk ketté. A két legnagyobb félgömböt vegyük le róla óvatosan, hogy ne törjük össze őket.

  4. Amikor mindegyikkel megvagyunk, akkor töltsük meg az előre bekevert hamburgerhússal és tekerjük a szalonnába a gömböket.

  5. Előmelegített sütőben 20 perc alatt 200 fokon készre süthetjük őket vagy alufóliába tekerve a grillparty-k koronája lehet ez az elkészített finomság!

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel