Leírás:
Az elmúlt nyár slágere minden kétséget félretéve a házilag gyártott hamburger húspogácsa volt, azonban idén ideje új vizekre evezni. De, hogy ne szakadjunk el teljesen a megszokott ízektől, és vegyítsük az egészet egy kis magyaros beütéssel, kombináltam a legsűrűbben használt hozzávalót, a vöröshagymát, és beletöltöttem a hamburgerhúst. Végül pedig a pikantériáját még magasabbra tettem, azzal, hogy bacon szalonnába tekerve sütöttem készre őket.
Elkészítés:
-
A húst fűszerezzük be első körben, amihez használjunk 1 csapott evőkanál sót, 1 púpos teáskanál fokhagymaport és 1 teáskanál borsot.
-
Kézzel gyúrjuk át a húst, és hagyjuk állni legalább 2-3 órát, hogy az ízek megfelelően összeérjenek!
-
A hagymafejeket tisztítsuk meg, majd vágjuk ketté. A két legnagyobb félgömböt vegyük le róla óvatosan, hogy ne törjük össze őket.
-
Amikor mindegyikkel megvagyunk, akkor töltsük meg az előre bekevert hamburgerhússal és tekerjük a szalonnába a gömböket.
-
Előmelegített sütőben 20 perc alatt 200 fokon készre süthetjük őket vagy alufóliába tekerve a grillparty-k koronája lehet ez az elkészített finomság!
Hozzászólások: