Érdekességek

Zöldfűszer tárolási tippek télire

A friss zöldfűszerekkel a legegyszerűbb dolgozni, de nem mindenkinek adatik meg az a képesség, hogy életben tud tartani egy fűszernövényt a lakásában. Sajnos engem sem áldott meg ezzel senki, így az alábbi praktikát alkalmazom, ha már kihaló félben lenne az éppen aktuális áldozatom, akit beszereztem egy nagyáruházban.

Hozzávalók:

500 ml olívaolaj
Friss fűszernövény
Jégkockatartó

A művelet:

A fűszernövényeket megmossuk, és lecsepegtetjük. A jégkocka tartóba pakoljuk őket, nagyjából 1-1 adagnyit, majd az olívaolajjal leöntjük az egészet.

Betesszük a fagyasztóba és ha szükségünk van rá, csak kipattintunk egy kockát a tartóból, és már kezdődhet is a főzőcskézés.

Vissza