Fűszeres pulykasaslik grillzöldségekkel

Fűszeres pulykasaslik grillzöldségekkel

Leírás:

Grillezésnél gyakran választunk valamilyen száraz húst, mert az gyorsan elkészül. Azonban ebben a még nagyobb praktikumot vettem figyelembe, hogy egyszerre készüljön el a hús, illetve a hozzá tartozó köret. Jelen esetben tehát saslikokat készítettem, pulykamellből, ami az egyik legjobb fehérjeforrás, illetve idényzöldségekkel párosítottam. Mindenki személyre szabhatja, hogy éppen milyen párosítást készít magának, így a grillpartit is színesebbé tehetjük!

Elkészítés:

  1. A pulykamellet 3x3 cm-es kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.

  2. A rablóhús fűszersóval beszórjuk és összeforgatjuk őket. Állni hagyjuk, míg a zöldségeket feldaraboljuk és a sajtot kiporciózzuk.

  3. Amikor ezzel megvagyunk a saslikrudakra felváltva feltűzzük őket, és grillen fóliába csomagolva megsütjük őket. Így a zöldségek leve nem folyik ki a szénbe, és a hús is puha marad, nem szárad ki.

  4. Különböző zöldsalátákkal és friss kenyérrel tálaljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

A húsvéti lakomák sztárja: ízletes és omlós füstölt -főtt csülök