Leírás:
A karácsonyi halászlé után ideje ismét halat ennünk, mert a magyar lakosság kritikusan alacsony mennyiségű halat fogyaszt az uniós mutatók alapján. Legkönnyebben szerintem a lazacot tudjuk a család elé szervírozni, mert egyrészt gyorsan elkészíthető, másrészt szinte minden nagyobb áruházlánc kínálatában elérhető.
Elkészítés:
-
A salátához a kuszkuszt megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
-
A zöldségeket megmossuk, és sózzuk, borsozzuk, majd kockákra/karikákra vágjuk.
-
Egy nagyobb tálba pakoljuk őket, és hozzákeverjük a kuszkuszt, majd hűtőbe tesszük, amíg a lazac elkészül.
-
A halat egy kevés sóval, borssal megszórunk, majd a citromfűvel meghintjük. A citromok levét egy tepsibe facsarjuk, és belepakoljuk a lazacszeleteket, majd vastagon megszórjuk parmezánnal.
-
A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a parmezán a tetején el nem kezd pirulni.
Hozzászólások: