Parmezános – citromos sült lazac, kuszkusz salátával

Parmezános – citromos sült lazac, kuszkusz salátával

Leírás:

A karácsonyi halászlé után ideje ismét halat ennünk, mert a magyar lakosság kritikusan alacsony mennyiségű halat fogyaszt az uniós mutatók alapján. Legkönnyebben szerintem a lazacot tudjuk a család elé szervírozni, mert egyrészt gyorsan elkészíthető, másrészt szinte minden nagyobb áruházlánc kínálatában elérhető.

Elkészítés:

  1. A salátához a kuszkuszt megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.

  2. A zöldségeket megmossuk, és sózzuk, borsozzuk, majd kockákra/karikákra vágjuk.

  3. Egy nagyobb tálba pakoljuk őket, és hozzákeverjük a kuszkuszt, majd hűtőbe tesszük, amíg a lazac elkészül.

  4. A halat egy kevés sóval, borssal megszórunk, majd a citromfűvel meghintjük. A citromok levét egy tepsibe facsarjuk, és belepakoljuk a lazacszeleteket, majd vastagon megszórjuk parmezánnal.

  5. A 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a parmezán a tetején el nem kezd pirulni.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

A húsvéti lakomák sztárja: ízletes és omlós füstölt -főtt csülök