Teriyaki csirke barnarizzsel, ananászban tálalva

Teriyaki csirke barnarizzsel, ananászban tálalva

Leírás:

A távolkeleti konyha mindig is közel állt a szívemhez, de nyáron különösen sokat készítek például ebből a fogásból! Hiszen 20-25 perc alatt elkészül, így nem kell órákig a konyhában állnom, mégis kiadós, laktató ételt készíthetek el! Emellett az ízvilága sem mindennapi, így különleges alkalmakra ia tartogathatjuk akár!

Elkészítés:

  1. Első körben a csirkemellet daraboljuk fel 1x1cm-es kockákra, majd tegyük egy tálba.

  2. Egy kisebb tálban keverjük el a teriyaki szószt, a sót, szezámolajat, chilit, mézet, valamint a mustárt. Ha ezt csomómentesre kevertük, akkor öntsük a csirke kockákra, és hagyjuk állni fél órát.

  3. Ez idő alatt a barnarizst pároljuk meg, bő, sós vízben, illetve az ananászt vágjuk ketté egy éles késsel, és a közepét vágjuk ki. A kivágott részt daraboljuk a csirkemell méretű kockákra, és tegyük egy serpenyőbe.

  4. A csirkemellet öntsük hozzá, először a szósz nélkül, így pirítsuk meg pár perc alatt a forró serpenyőben, majd öntsük rá a levet és újra forrásig melegítsük. Ekkor szórjuk rá a szezámmagot, és tálalhatjuk is.

  5. Ha sikerült szépen kiszedni az ananászból a közepét, akkor a fotón látható módon tálalhatjuk is.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

A húsvéti lakomák sztárja: ízletes és omlós füstölt -főtt csülök