Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel

Leírás:

Köretként vagy akár főételként is megállja a helyét a rendkívül kevés hozzávalóból álló tepsis sült krumpli, mely friss snidlinggel tálalva a család kedvencévé válhat.

Elkészítés:

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, szintén cikkekre vágjuk.

  2. A vöröshagymát felszeleteljük, majd összekeverjük a burgonyákkal, a fűszersóval, az olajjal és a vajjal, az egészet tepsibe tesszük.

  3. A fokhagymákat keresztben kettévágjuk (héjastól!), majd a burgonyák közé ültetjük, vágási felükkel felfelé. Kevés olajat csepegtetünk a fokhagymákra, enyhén sózzuk.

  4. 1 dl vizet töltünk a tepsibe, majd az egészet lefóliázzuk, és 200 °C előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  5. Ezután levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, amíg mepirul a burgonya.

  6. Apróra vágott snidlinggel tálaljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel