Turi Anikó #Rizsázzunk

Fahéjas expressz fánkgolyók

Nem kérdés, hogy a szalagos fánk a fánkok királynője, mégis jó, ha van a tarsolyban egy gyors recept is. Az enyhén pirított magoktól kellemesen ropogós lesz kívül, a hozzá kínált fahéjas meggylekvárral együtt pedig mennyei desszertet tehetünk az…

Tovább

Fánkológia

Bevallom, imádok mindent ami bő zsírba, vagy olajban sül, de a nagy nyári melegben mégsem tudom megenni egyiket sem. Késő ősztől kora tavaszig viszont jöhet a rántott hús, hagymakarika, lángos. Vagy a fánk. Szerencse, hogy a fánkszezon leginkább…

Tovább

Korianderes sültkukorica-krémleves

A sült kukoricától édesebb, a sűrű kókusztejtől extrán krémes, a friss koriandertől kissé ázsiai jellegű lesz ez a sültkukorica-krémleves.

Tovább

Fenntartható(bb) háztartás

Vajon miből mennyit és milyet érdemes vásárolni? A környezettudatosság, ami ma oly divatos kifejezés, egészen biztosan drágább és sok időt igényel. Én csak egy kis pont vagyok a térképen, mit számít az, miből mennyit veszek?

Tovább

Kitartás, érkezik a kikelet! – februári szezonális alapanyagok

Imádom a telet, szeretem a beöltözés maceráját, a hideg, ropogós reggeleket, a szikrázó napsütéses jéghideg napokat. Minden évben úgy várom a havat, mint egy kisgyerek. Szóval tényleg szeretem a telet. A február viszont már nehéz nekem is.

Tovább