Korianderes sültkukorica-krémleves

Korianderes sültkukorica-krémleves

Leírás:

A sült kukoricától édesebb, a sűrű kókusztejtől extrán krémes, a friss koriandertől kissé ázsiai jellegű lesz ez a sültkukorica-krémleves.

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyikre tesszük a reszelt sajtot kis halmokban. A másikra a lecsepegtetett kukoricát. A kukorica levét fogjuk fel és tegyük félre, még szükség lesz rá. Tegyük be a két tepsit a forró sütőbe és pár perc alatt süssük világos aranybarnára a sajtot. A kukoricát nagyjából negyed óráig hagyjuk a sütőben.

  2. A koriandermagokat száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsuk illatosra. Vigyázzunk vele, könnyen megégnek. Tegyük mozsárba és zúzzuk finomra.

  3. Kezdjünk hevíteni egy közepes, magasabb falú lábast. Amikor már elég forró, öntsük bele az olívaolajat és adjuk hozzá a finomra aprított lilahagymát. Sózzuk egy nagy csipet sóval. Amikor a hagyma félig megpárolódik (kb. 5 perc), tegyük a lábasba a koriandermagokat is. Fedjük le és közepes lángon pároljuk további 5 percig. Időnként keverjük át. Adjuk hozzá a kukoricát a levével együtt, sózzuk, borsozzuk, és főzzük fedő alatt még 5 percig. Ezután öntsük fel a zöldségalaplével (vagy vízzel), és fedő alatt forraljuk fel. Turmixoljuk krémesre, majd egy nagy szűrőn passzírozzuk át. Kóstolás után, ha szükséges, ízesíthetjük még egy kis sóval. Adjuk hozzá a zöld citrom levét, végül pedig a kókusztejet (vagy habtejszínt).

  4. Tálaláskor szórjuk meg friss korianderrel és adjunk mellé a sült sajttallérokból. Aki szereti, csurgasson rá chilis olajat, vagy szórja meg csípős paprikapehellyel.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel