#Morvai Linda

Egyél egy almát kiderül a jövőd – babonák, hiedelmek az almával kapcsolatban

Az alma egyik legnagyobb mennyiségben termelt gyümölcsünk és ebből is fogyasztunk a legtöbbet. Szinte egész évben rendelkezésünkre áll: az ősszel érő téli alma egészen a tavasz végéig fogyasztható, majd a könnyű nyári almákkal kihúzhatjuk a következő…

Tovább

Citromos álom

Abban talán megegyezhetünk, hogy lehet tél vagy nyár, édesség bármikor jöhet. Van az úgynevezett „desszertgyomor”, ami bármikor készen áll egy kis nassolnivaló fogadására. Télen a kiadósabb, csokis, vajas krémes, nehezebb sütemények is beleférnek, a…

Tovább

Málnamisu

A tiramisu valószínűleg a világ legkedveltebb olasz desszertje, mely az egész világon népszerű lett. Általában az alábbiakból készül: babapiskóta, feketekávé, mascarpone sajt, tejszín, cukor, marsala bor és kakaópor. A tirami sù olasz kifejezés,…

Tovább

Így hűtsd magad gyümölccsel!

Ahogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, nem meglepő módon annál kevésbé kívánjuk a forró teát vagy a gőzölgő húslevest. A nehéz kaják sincsenek annyira nyerő pozícióban, sokkal inkább a lédús, könnyű, hűs gyümölcsök. Ezekből a legtöbbet…

Tovább

Tepsiben sült málnás palacsinta

A palacsintát mindenki szereti. Enni. Sütni már kevésbé. Mert ebből mindenkinek lecsúszik jó pár darab és ha csak egy átlagos család átlagos palacsintaigényét nézzük, az nem kevés. Sőt, sok. Mert bármennyi jöhet belőle bárkinek. Nyár, meleg, mindenki…

Tovább

10 furcsa tény a gyümölcsökről

Az senki számára nem meglepő, hogy a gyümölcsök fontosan a szervezetünknek, hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz, érdemes beiktatni minden étkezésünkbe belőlük. Vannak viszont meglepő, furcsa vagy kevésbé ismert tények a gyümölcsökről, melyek…

Tovább

Sárgabarackos galette

Mi is az a galette (ejtsd: galett)? A franciáknál ez egy lapos kerek süteményt jelent. Nagyon egyszerű az elkészítése, a tészta alig néhány hozzávalóból áll, nagyjából 10 perc munkával összedobható. A tölteléknek pedig használjuk, ami éppen…

Tovább

Fagyaszd le a nyarat! – gyümölcsfagyasztási kisokos

Amikor a tavasz kezd a vége felé járni, már alig várjuk, hogy megjelenjenek az első eprek. Még csak színük van, ízük nem igazán, de lelkesen vásároljuk a kis dobozkákban méregdrágán. Aztán pár hét múlva olyan hirtelen „borul ránk” az összes gyümölcs,…

Tovább