Citromos álom

Citromos álom

Leírás:

Abban talán megegyezhetünk, hogy lehet tél vagy nyár, édesség bármikor jöhet. Van az úgynevezett „desszertgyomor”, ami bármikor készen áll egy kis nassolnivaló fogadására. Télen a kiadósabb, csokis, vajas krémes, nehezebb sütemények is beleférnek, a kánikulában viszont ezeket kevésbé kívánjuk. Ilyenkor a gyümölcsös, habos-krémes, könnyedebb finomságok jobban csúsznak. A citromos álomnak nevezett nyalánkság több szempontból is jolly jokernek számít nyáron. 1. Alig kell hozzá valami. Semmi extra alapanyag, csak olyan, amit a sarki kisboltban is bármikor beszerezhetsz vagy már eleve tartasz belőle a hűtőben. 2. Nem kell sütni. Mert ki az, aki az amúgy sem hűvös konyhát még jobban be szeretné fűteni a sütővel? 3. Nagyjából tíz perc alatt meg is vagyunk vele. Utána van ugyan némi várakozási idő, de az már a lábunkat lógatva is eltelik. 4. A citrom felfrissít, üdítő hatású. 5. Hihetetlenül egyszerű, gyakorlatilag elronthatatlan, a legkezdőbbek is bátran nekiállhatnak. 6. Ha vendégeket hívunk, előre elkészíthetjük, másnap csak elő kell venni a hűtőből. Elég kiadós is, egyszerre sok embernek elég lesz.

Elkészítés:

  1. A tejszínt keményre verjük.

  2. A tejföllel elkeverjük a citrom héját és levét és a porcukrot.

  3. A tejszínt óvatosan hozzákeverjük a tejfölhöz. Érdemes először a tejszínhab egy harmadával fellazítani a tejfölt, ekkor még erősebben „nekieshetünk”, majd a maradék részénél már ügyeljünk, hogy ne törjön össze a hab.

  4. A krémet a babapiskótával rétegezve egy edénybe vagy poharakba tesszük.

  5. Nagyjából egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ezalatt megpuhul a babapiskóta, a krém pedig kissé összeáll, dermed.

  6. Ha a desszert egyszínűségét meg akarjuk törni, akkor tegyünk bele piros savanykás gyümölcsöt, például málnát vagy ribizlit, ezeket bele is szórhatjuk vagy rétegezhetjük vele a krémet.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Sütőtökös frankfurti leves

Sütőtökös mákos szelet uzsonnára