Tóth-Nacsa Ágnes #boldogkukta
A sütőtök jótékony hatásai
Az őszi időszak egyik legnépszerűbb zöldsége a sütőtök. Sokan félve nyúlnak ehhez az alapanyaghoz, pedig igen sokoldalúan felhasználható, legyen szó hússal töltött változatról, levesről, tejszínes-sajtos köretről, egyszerűen magában megsütve,…
TovábbHázi sütőtök ivólé egyszerűen és egészségesen
Próbáld ki az én almás – sütőtökös jól bevált ivólé receptemet. Tartósítószer mentes és a gyerekek imádni fogják.
TovábbTöltött hamburger ínyenceknek házi majonézzel – az otthoni a legjobb
Manapság már finomabbnál finomabb kézműves hamburgereket kaphatunk. Nagy utat járt be a zsemle közé rejtett húspogácsa. A 19. század nagy kivándorlási hullámával érkezett meg Amerikába a hamburgi kikötőből ez az étel. Majd a jó marketingnek és…
TovábbGoumanyat & Son Royaume, a világ legjobb fűszerboltja Párizsban
Egy virtuális kirándulásra invitállak benneteket. Ma belesünk abba a fűszerüzletbe, ahová a legnagyobb éttermek séfjei is örömmel mennek beszerzőkörútra. Párizs harmadik kerületében sétálva egy takaros sarki üzletre lesz figyelmes az ember.…
TovábbŐszi Chutney - almával, szilvával, és egy izgalmas fűszerezéssel húsokhoz
Itt az ősz és számtalan olyan gyümölcsöt szüretelhetünk, amely ebben az időszakban érik. Ezekből általában lekvárt főzünk, vagy éppen befőttként eltesszük. Én most egy sokkal izgalmasabb megoldást szeretnék mutatni a mindenki által ismert szilva és…
TovábbHázi fűszerkeverék szárnyasokhoz, sertéshez és marhához
Minden konyhának megvan a saját ízvilága. Nem kell ehhez elutazni másik földrészre, elegendő átkukkantani a szomszédunkhoz. A saját ízlésünk szerint fűszerezünk és olykor figyelembe kell venni speciális igényeket: nem szeret a család bizonyos…
Tovább10 tipp szárított fűszerek tárolásához
A boltban a polcról gyorsan levesszük a lezárt tasakokban sorakozó fűszereket, felbontjuk otthon azokat, főzünk velük, majd visszatesszük a szekrénybe, de már felbontott állapotban. Ha odafigyelünk a helyes tárolásra, akkor ezek a szárított fűszerek…
TovábbNagyi grízes - almás pitéje
Mindenkinek van legalább egy olyan receptje, amely generációról generációra öröklődik és nagy becsben tart a család. Most egy ilyen hagyományos édességet hozok Nektek.
TovábbEgy csipetnyi fűszertörténelem
Szeretem beleásni magam a gasztrotörtnéneti írásokba. Ütött-kopott régi könyveket lapozok fel, búvárkodok az interneten hazai és külföldi oldalakon és minden létező könyvet beszerzek, ami ezzel a témával kapcsolatos vagy újdonság.
TovábbFrancia házi májpástétom - adalékanyag mentes házi finomság
A reggeli elmaradhatatlan része egy kis „kencefice” nálunk. Padlizsán krém, avokádós-túrós kence, zakuszka és a jól variálható, adalékanyag mentes francia májpástétom friss zöldséggel és puha házi kenyérrel. A mai recept azoknak kedvez akik ki…
Tovább