Vegyes savanyított zöldségek

Vegyes savanyított zöldségek

Leírás:

Színes, friss és ropogós, igazi nyári csemege! Remek kiegészítő köret főételekhez, grillezett húsokhoz vagy csak magában csipegetni! Kitűnően illik szendvicsekhez, sajttálakhoz vagy a kerti parti hidegtálára.

Elkészítés:

  1. A sárgarépát meghámozzuk, alaposan megmossuk, megszárítjuk és kisebb darabokra vágjuk.

  2. A pagodát rózsáira szedjük, átmossuk, megszárítjuk, majd a répával együtt kitisztított, steril üvegekbe töltjük, minél szorosabban.

  3. A vizet, a cukrot, az ecetet és a tartósítót 2 percig forraljuk, majd a zöldségekre öntjük.

  4. Még forrón lezárjuk az üvegeket, fejre fordítjuk, és így hagyjuk kihűlni.

  5. A zöldségeket legalább egy hétig érleljük fogyasztás előtt.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel