Sütőtökös forró csokoládé

Sütőtökös forró csokoládé

Leírás:

Most, hogy tényleg megérkezett az ősz, nincs is jobb, egy hosszú nap után, mint egy pohár forró finomsággal bevackolni magunkat a kedvenc fotelünkbe. De hideg reggeleken az útnak induláshoz is erőt adhat, ez az igazi őszi finomság. Én minden évben nagyon várom az őszt, a sütőtök miatt. Sülve, főve, töltve, édesen, sósan, minden formájában szeretem. A legújabb kedvencem vele pedig ez a forró, krémesen sűrű és édes finomság. Az alapja egy igazi, hamisítatlan sült sütőtök püré, amit egy órával a felhasználás előtt vagy akár előző este is elkészíthetünk. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Mossuk meg, vágjuk félbe a tököt. Kaparjuk ki a magját és vágjuk 4-5 cm széles darabokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd helyezzük bele a tök szeleteket. Süssük 35-40 percig, amíg tetejük egy pici színt nem kap, és finom puhák nem lesznek – ezt egy villa segítségével ellenőrizhetjük, ha könnyen bele tudjuk szúrni, akkor elkészült. Vegyük ki a sütőből egy picit hagyjuk hűlni, majd a tök húsát kaparjuk bele egy edénybe. Adjunk hozzá ár kanál vizet, majd botmixer segítségével pürésítsük.

Elkészítés:

  1. A kakaót két evőkanál tejet öntsünk egy kis lábasba, és alacsony hőmérsékleten melegítsük addig, amíg a kakaó szép egyenletesen fel nem oldódik.

  2. Ekkor folyamatosan egy habverővel kevergetve adjuk hozzá a maradék tejet. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

  3. Adjuk hozzá a szerecsendiót, és a sütőtök pürét és a habverővel keverjük el benne alaposan.

  4. Kóstoljuk meg és ízlés szerint édesítsük mézzel.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal