Sonkás tarjatorony

Sonkás tarjatorony

Leírás:

Egyszerűen elkészíthető, mégsem hagyományos fogás, amely megállja a helyét a vasárnapi ebédnél, de akár az ünnepi asztalnál is.

Elkészítés:

  1. A gombát szeleteljük fel, a hagymát karikázzuk fel. Tegyünk kevés zsiradékot egy serpenyőbe, dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majorannával és oregánóval, és nagy lángon pirítsuk meg.

  2. A húst klopfoljuk ki, kevés zsiradékkal kenjük be mindkét oldalát, majd szórjuk meg a fűszeres tarja fűszersóval. Masszírozzuk bele finoman a keveréket.

  3. Egy tepsit kenjünk ki zsiradékkal, fektessük bele a hússzeleteket egymás mellé. A szeleteket fedjük le hagymakarikákkal, majd a pirított gombából pakoljunk egyforma halmokat a szeletekre. Végül mindegyiket takarjuk le egy szelet sonkával.

  4. Díszítésnek a sonka tetejére tehetünk egy szép gombaszeletet vagy hagymakarikát.

  5. Fedjük le és 180 fokos sütőben, légkeveréssel süssük 45 percig. Vegyük le a fedést, és süssük pirosra.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel