Pikáns csirkecomb csomag

Pikáns csirkecomb csomag

Leírás:

Egy nem túl bonyolult, mégis varázslatos fogás, amely gyorsan elkészíthető. Egy nyáresti vacsorának a teraszon, csupán friss kenyérrel vagy egy könnyű salátával tökéletes.

Elkészítés:

  1. A csirke felsőcombokról húzzuk le a bőrét, majd filézzük ki úgy, hogy a hús kiterítve egy darabban maradjon.

  2. A csirkemájat tisztítsuk meg, a medvehagymát mossuk meg, a szárát vágjuk le, A levél maradjon egyben, de a szárat vágjuk centis darabokra.

  3. Ha zöldhagymánk van, tisztítsuk meg, és a zöldjét vágjuk olyan hosszú csíkokra, amilyen széles a húsdarab, és egy-két szálnak a fehér részét karikázzuk fel.

  4. A bőrt vágjuk kockákra, dobjuk egy kis edénybe, és kis lángon süssük ki belőle az összes zsírt, hogy ropogós tepertőt kapjunk. Szűrjük le, a tepertőt tegyük félre, és a zsírt öntsük egy tepsibe.

  5. A húst szórjuk meg alaposan a fűszersóval, masszírozzuk bele alaposan. Fektessünk rá egy csirkemájat, majd az egészet tekerjük körbe egy medvehagyma-levéllel, vagy fektessünk rá néhány zöldhagyma levéldarabot. Két szelet baconnel tekerjük át, majd tegyük bele a tepsibe.

  6. A húscsomagok közé szórjuk le az felaprított hagymát. Ha esetleg kevés a zsiradék, egészítsük ki.

  7. Fedjük le, és légkeveréses sütőben, 180 fokon süssük 45 percig, majd vegyük le a tetőt, és süssük a szalonnát pirosra.

  8. Tálaláskor szórjuk meg a friss tepertővel.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Korianderes sültkukorica-krémleves