Panna cotta

Panna cotta

Leírás:

Ebben az olasz csodadesszertben az a nagyszerű, hogy ha betartjuk a receptben leírtakat, szinte biztos, hogy egy remek, esztétikus édesség lesz az eredmény. Arról nem is beszélve, hogy mivel hűtést igényel, így előre is elkészíthető, így remek vendégváró finomság lehet.

Elkészítés:

  1. A zselatint 35 g hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal és -rúddal, a sóval.

  2. A megduzzadt zselatint nagyon alacsony hőfokon felolvasztjuk, feloldjuk a forró tejben. A tejszínt egy keverőtálba mérjük és rászűrjük a vaníliás-zselatinos tejet.

  3. Mikor kihűlt, a keveréket kis tálkákba porciózzuk, majd legalább 5 órán át dermesztjük.

  4. Amikor megdermedt, fogyaszthatjuk a tálkákból, de hagyományosan a panna cottát kiborítják a formákból - akkor jó, ha lágyan remegős. Friss gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal, fagylalttal tálaljuk.

  5. Ezt a klasszikus olasz édességet ízesíthetjük fahéjjal, kardamommal, kávéval vagy akár gyümölcsökkel is.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Bodzás panna cotta bodzás eperöntettel