Karamellás gesztenye

Karamellás gesztenye

Leírás:

Gesztenyéből bizony sosem elég! Használjuk ki a szezonját, és készítsük el az ősz egyik kihagyhatatlan finomságát!

Elkészítés:

  1. A gesztenyéket a csúcsos végüknél keresztben bevágjuk, vigyázva, hogy csak a héjat hasítsuk fel, a húsba ne vágjunk.

  2. Ezután lobogó forró vízben előfőzzük. Leszűrjük, tepsire rendezzük egyenletesen, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen meghámozzuk.

  3. A sziruphoz a cukorból aranybarna karamellt készítünk egy magas falú edényben, majd hozzáadjuk a vizet.

  4. Addig forraljuk, amíg a karamell teljesen feloldódik, majd hozzáadjuk a fűszereket, narancshéjat, végül a gesztenyét.

  5. 15 percig alacsony hőfokon forraljuk. Még forrón üvegekbe töltjük, kidunsztoljuk, vagy hűtve tároljuk, úgy két hétig eláll.

  6. A karamellizált gesztenyéhez jól illik egy kevés jó minőségű rum vagy whiskey.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal