Fehérbabos zöld chili

Fehérbabos zöld chili

Leírás:

Minap az instát böngészve találtam egy zöldséges chili receptválogatást. Rögtön ihletet is kaptam, hogy készítsek valami extrát! Hát ez lett belőle! Szuper zöld, szuper ízes, szuper finom és jó csípős! :) És egyébként kifejezetten könnyű étel lett, remek köret, de vegák akár magában is ehetik, csak akkor érdemesebb kicsit több babot tolni bele!

Elkészítés:

  1. Kelleni fog egy nagy öntöttvas lábas, vagy hőálló tál. A hagymát vágd apróra, tégy így a padlizsánnal és a chilli paprikákkal is, majd dinszteld meg közepes lángon (olajszpré használata javasolt).

  2. Add hozzá az őrölt fűszereket, a fokhagymát és a koriander apróra vágott szárát is. Kicsit még párold össze, majd mehet bele a paprika, paradicsom, cukkini kb 2 cm-es darabokra kockázva. Add hozzá a lisztet, sózd, borsozd, mehet bele a cukor és alaposan keverd össze.

  3. 150 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül süsd. Mikor elkészült, keverd hozzá a babot és még tedd vissza 15 percre, hogy összeérjenek az ízek.

  4. A legvégén reszeld bele a lime héját és facsard bele a levét, valamint keverd hozzá a durvábbra darabolt friss koriandert is. Avokádóval, tejföllel tálalva önmagában is zseniális, én egy taco fűszerkéregben sütött sertésszűzzel ettem... hát valami mennyei!

  5. Tápanyagtartalom (1 adag): Zsír: 1 g Szénhidrát: 32 g (ebből 11 g rost) Fehérje: 8 g Energia: 171 kCal

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

A húsvéti lakomák sztárja: ízletes és omlós füstölt -főtt csülök