Fahéjas palacsinta szilvamártással

Fahéjas palacsinta szilvamártással

Leírás:

Nyár végén lehet a legkiválóbb szilvákat kapni, és mi menne hozzá jobban, mint a fahéj? Miután az említett alapanyagokból elegendő szilvás gombócot főztünk, készítsünk egy másik klasszikus kedvencet, palacsintát! Ebbe a palacsintába egy nagyon egyszerű fahéjas mascarponehab kerül, a tetejére pedig locsoljunk meleg szilvamártást!

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit – az olaj kivételével – botmixer segítségével csomómentesre dolgozzuk. Vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

  2. A habtejszínt a porcukor felével kemény habbá verjük. A krémsajtot a maradék porcukorral és a fahéjjal simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.

  3. A kimagozott szilvákat feldaraboljuk, és a porcukorral, valamint a citrom finomra reszelt héjával feltesszük párolódni. Folyamatos keverés mellett, 5-10 perc alatt sűrű mártást főzünk belőle.

  4. A palacsintákat megkenjük a mascarpone krémmel, felcsavarjuk, és a szilvamártással leöntve tálaljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel