Fahéjas őszi zabkeksz

Fahéjas őszi zabkeksz

Leírás:

A zabkekszben az a jó, hogy megunhatatlan, mert számtalan variációja létezik, és mindenki kedvére variálhatja az alábbi szabály szerint. 5 hozzávalóból készítjük, amiből 2 fix a banán és a zabpehely, ezek adják az alapot és az édességét. A másik 3-at, pedig kedvünkre, vagy készleteinknek megfelelően variálhatjuk. Mehet bele aszalt gyümölcs, mandula, dió, kakaó, vanília, kókusz, mogyoróvaj, de még akár egy kis nutella is. Érdemes úgy variálni a hozzávalókat, hogy legyen benne valami zsírosabb, valami fűszeres és valami ropogós is.

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  2. A mandulát vágjuk apróra, és forró serpenyőben pirítsuk meg egy picit, mert úgy még finomabb ízű lesz.

  3. A banánt törjük össze villával a keverőtálban. Adjuk hozzá a mandulát, a zabpelyhet, a fahéjat és az áfonyát, majd keverjük jól össze.

  4. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és kézzel formázzunk 12 egyforma golyócskát. Majd kézzel lapítsuk őket fél centis koronggá.

  5. Tegyük a meleg sütőbe, és 10 perc alatt süssük meg.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal