Baconbe göngyölt fűszeres szűzpecsenye

Baconbe göngyölt fűszeres szűzpecsenye

Leírás:

Készítsd el ezt az igazán tartalmas ételt, baconnel "megbolondítva".

Elkészítés:

  1. A húst tisztítsuk meg, a fűszerkeveréket dörgöljük bele a hús felszínébe. Masszírozzuk bele alaposan.

  2. Készítsük egy 6*6 szeletes baconrácsot. Fektessünk le függőlegesen egymás mellé hat csík bacont. Erre keresztbe a tetejére fektessünk egy szeletet, és fűzzük át az egyik szelet alatt, a másik felett. A követező szelettel is járjunk el így, ha az elsőt felül kezdtük, akkor ezt alul. Így tovább a többi bacon szelettel, ha elkészültünk, egy rácsszerű baconlapot kapunk.

  3. Fektessük a szélére a szűzpecsenyét, és óvatosan göngyöljük bele. Kevés zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat, és fektessük bele a tekercset úgy, hogy a vége alulra kerüljön.

  4. Fedjük le a tálat, és 200 fokos sütőben 60-70 perc alatt süssük meg.

  5. Vegyük le a takarást, és további 10-15 perc alatt süssük pirosra.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel