Almás vaníliás szelet

Almás vaníliás szelet

Leírás:

Íme egy ínycsiklandozó, finom fűszeres sütirecept bármely alkalomra, sok almával és vaníliával.

Elkészítés:

  1. A tejből és a pudingból főzzünk krémet, majd hagyjuk lehűlni. A vajat keverjük össze a porcukorral, és dolgozzuk bele a krémbe.

  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mézzel és a fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk lehűlni.

  3. Jöjjön a tészta. A vajat, a porcukrot, a mézet és a vizet gőz felett felolvasztjuk. Levesszük a gőzről. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal, hozzáadjuk a tojást, és a gőzről levett krémet. Tésztát gyúrunk belőle.

  4. A tésztát osszuk négyfelé, és kb. 20x30 centiméterre nyújtsuk ki őket. Sütőlapon, 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.

  5. Amikor minden hozzávaló lehűlt, az első lapot kenjük meg krémmel. Tegyük rá a másodikat, arra hordjuk fel az almát, a harmadikra ismét krém kerüljön, majd fedjük le a negyedikkel.

  6. Szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel