User

Nyári zöldség gratin

2019.08.22.

Miért jó a gratin? Mert olyan franciás. Nagyon szeretem a magyaros rakott ételeket is, de a franciák ezt is olyan kifinomultan készítik. Szóval fogunk néhány zöldséget, szép vékonyra felszeleteljük, nyakon öntjük egy kis fűszeres tejszínnel, megy rá…

Fűszeres bundás csirkecsíkok

2019.08.21.

Ha rántott húsról van szó, nem nagyon foghatunk mellé. Viszont néha érdemes feldobni ezt a nagyon egyszerű ételt is a panír ízesítésével. Tehetünk bele magokat, összetört chipset, parmezánt, vagy akár finom fűszereket is. Ebben az ételben az olaszos…

Fahéjas palacsinta szilvamártással

2019.08.13.

Nyár végén lehet a legkiválóbb szilvákat kapni, és mi menne hozzá jobban, mint a fahéj? Miután az említett alapanyagokból elegendő szilvás gombócot főztünk, készítsünk egy másik klasszikus kedvencet, palacsintát! Ebbe a palacsintába egy nagyon…

Nyári krumplileves

2019.08.08.

Nagyon elfogult vagyok, ami a krumplilevest illetni, hiszen az egyik kedvenc ételem. Ha azt mondják, krumplileves, rögtön egy kolbászos, nehezebb, laktatóbb leves jut eszünkbe. Ebben a nyári változatban viszont nincs hús, csak rengeteg friss, nyári…

Lecsós rakott csirkemell

2019.08.06.

Ha nyár, akkor belecsapunk a lecsóba! De nem csak úgy simán esszük ám! Egy igen laktató főétel készül belőle. Csirkemell, burgonyaszeletek, lecsó, a tetején pedig tejföl és reszelt sajt. Igazi tocsogós, laktató, nyári étel. Vegetáriánusok nyugodtan…