Tárkonyos vörösborzselé

Tárkonyos vörösborzselé

Leírás:

A különleges zselék a lekvárokhoz és a dzsemekhez hasonlóan, friss, ropogós péksüteményekkel ünnepivé varázsolhatják reggelinket.

Elkészítés:

  1. A vörösbort a likőrrel és a zselésítő cukorral felforraljuk.

  2. A tárkonyt leöblítjük, a vizet lerázzuk, és a leveleit lecsipkedjük, majd a juharsziruppal együtt a forró, boros folyadékba rakjuk. Még további 5 percig forraljuk.

  3. Azonnal az előkészített, tisztára mosott üvegekbe töltjük, és szorosan lezárjuk, majd kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Azután visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Sütőtökös frankfurti leves

Sütőtökös mákos szelet uzsonnára