Őszi lepény

Őszi lepény

Leírás:

Igazán könnyen elkészíthető, almás-körtés ízvilág, fantasztikus piskótatésztával. Próbáld ki!

Elkészítés:

  1. Az almát és a körtét hámozzuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk negyedekre.

  2. A fahéjat keverjük el a kristálycukorral, a lisztet a sütőporral.

  3. Válasszuk szét az öt tojást. A fehérjéből verjünk kemény habot. A sárgáját a cukorral és vajjal habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral elkevert lisztet, a rumot és a felvert tojásfehérjét.

  4. A keveréket kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a gyümölcsdarabokat forgassuk meg a fahéjas cukorban, és rakjuk a tészta tetejére. Ne nyomjuk a nyers tésztába, sütés közben szépen belesüllyed.

  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tartsunk tűpróbát, mielőtt kivennénk!

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Pikáns sertésszeletek fűszeres burgonyaágyon