Nyári zöldség gratin

Nyári zöldség gratin

Leírás:

Miért jó a gratin? Mert olyan franciás. Nagyon szeretem a magyaros rakott ételeket is, de a franciák ezt is olyan kifinomultan készítik. Szóval fogunk néhány zöldséget, szép vékonyra felszeleteljük, nyakon öntjük egy kis fűszeres tejszínnel, megy rá még némi sajt, és betoljuk a sütőbe. Nem sok egyszerűbb ételt tudok elképzelni, főleg egy nyári piaci bevásárlás után. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeim így hajlandóak megenni a zöldségeket, amikről amúgy hallani sem akarnak.

Elkészítés:

  1. A zöldségeket 1-1,5 mm vastagságú szeletekre vágjuk. Ha van szeletelőnk, mindenképp használjuk, így gyorsan végzünk, és egyforma szeleteket kapunk.

  2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és elrendezzük benne a zöldségszeleteket.

  3. A tejszínt megfűszerezzük, és hozzáadjuk a finomra reszelt parmezánt is, majd az egészet a zöldségek tetejére öntjük.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, nyugodtan fóliázzuk le a sütési idő fele alatt.)

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel