Málnaszörp

Málnaszörp

Leírás:

Készíts főzés nélküli, vízzel hígítható sűrétményt a friss málnákból, hogy később is élvezhesd ezt a kellemes ízt!

Elkészítés:

  1. A málnát kiválogatjuk, és megmossuk. Turmixgépbe téve pürésítjük, és szitán átszűrjük. A vízzel és a citromsavval összekeverjük, majd 24 órán keresztül állni hagyjuk, közben időnként megkeverjük.

  2. A szirupot leszűrjük, majd literenként 50 dkg cukrot és fél mokkáskanál nátrium-benzoátot hozzáadunk. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.

  3. A szirupot tisztára mosott, hideg üvegekbe töltjük. Szorosan lekötjük, és sötét, hűvös helyen tároljuk. 1 hónap múlva fogyasztható.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Mediterrán kuszkuszsaláta

káposztával töltött paradicsompaprika

Különleges zölddióbefőtt