Leírás:
Mindannyian ismerjük a hagyományos almás süteményeket, melyek intenzív fahéjas illata pillanatok alatt megtölti a konyhát. Mit szólnál egy kis keleties varázshoz, amivel még különlegesebbé teheted ezt az édességet?
Elkészítés:
-
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval (porcukor, zsíros tejföl, sütőpor, vaníliás cukor, 1 db tojás, citromhéj, pici só) és késhegynyi sáfrányos szeklicével ízesítve tésztát gyúrunk belőle. Hűvös helyen 60 percet pihentetjük.
-
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Fűszerezzük bőségesen fahéjjal, és visszafogottabban szegfűborssal és szerecsendióval. Mézzel édesítjük, fedő alatt puhára pároljuk.
-
A tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit laposan megkenjük vajjal, és belisztezzük. Belefektetjük a tésztalapot.
-
A tésztalapra rászórjuk a darált diót, majd mintha vonalakat rajzolnánk, mézet csorgatunk rá. Ráterítjük az almát. Lefedjük a tészta másik felével Tetejét villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.
-
Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások: