Keleties almás sütemény

Keleties almás sütemény

Leírás:

Mindannyian ismerjük a hagyományos almás süteményeket, melyek intenzív fahéjas illata pillanatok alatt megtölti a konyhát. Mit szólnál egy kis keleties varázshoz, amivel még különlegesebbé teheted ezt az édességet?

Elkészítés:

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval (porcukor, zsíros tejföl, sütőpor, vaníliás cukor, 1 db tojás, citromhéj, pici só) és késhegynyi sáfrányos szeklicével ízesítve tésztát gyúrunk belőle. Hűvös helyen 60 percet pihentetjük.

  2. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Fűszerezzük bőségesen fahéjjal, és visszafogottabban szegfűborssal és szerecsendióval. Mézzel édesítjük, fedő alatt puhára pároljuk.

  3. A tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsit laposan megkenjük vajjal, és belisztezzük. Belefektetjük a tésztalapot.

  4. A tésztalapra rászórjuk a darált diót, majd mintha vonalakat rajzolnánk, mézet csorgatunk rá. Ráterítjük az almát. Lefedjük a tészta másik felével Tetejét villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.

  5. Légkeveréses sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel