Juhtúrós sztrapacska pirított káposztával

Juhtúrós sztrapacska pirított káposztával

Leírás:

Igazi házias fogás egy kis csavarral! A jól ismert étel ízéhez ezúttal a kolbász fűszerkeverék is hozzájárul!

Elkészítés:

  1. A lereszelt burgonya levét kinyomkodjuk, majd összekeverjük a liszttel, tojással és a sóval. 10 percig állni hagyjuk, galuskaszaggatóval majd lobogó forró vízbe szaggatjuk.

  2. Miután a galuskák feljönnek a víz felszínére, főzzük további 1,5 percig, majd szűrjük le és finoman öblítsük le hideg vízzel.

  3. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és egy edényben zsírjára sütjük. A zsiradékból vegyünk ki és tegyünk félre egy evőkanálnyit. Öntsük a galuskát a kisült szalonnára, forgassuk össze alaposan, majd keverjük hozzá a juhtúrót is.

  4. Egy serpenyőben hevítsük fel a félretett szalonnazsírt és adjuk hozzá a savanyú káposztát. Pirítsuk egy percig, majd szórjuk meg a kolbász fűszerkeverékkel és alaposan forgassuk össze.

  5. Tálaláskor halmozzuk a juhtúrós sztrapacska tetejére.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel