Leírás:
Ősszel és karácsonykor is kiváló recept. Az asztal éke lehet, amikor együtt a család.
Elkészítés:
-
A csirkemellet fűszrezzük és kevés olajjal megkenve elősütjük egy serpenyőben mind a két oldalát.
-
A hagymákat sütőzacskóba tesszük. Csorgatunk rá olívaolajat, szórunk bele néhány kakukkfű levelet vagy aprított rozmaringot is ha szeretjük ezt az ízt. 5 perc alatt előmelegített sütőben előpárljuk őket.
-
Egy sütőpapírral bélelet tepsibe rendezzük a húst és a hagymákat. 190 C fokos sütőben 15-20 pecig sütjük.
-
A szalonnát kockákra vágva zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét és erős lángos összepirítjuk őket. Ezen a ponton adhatjuk hozzá az alkoholt, ha szeretnénk. A lángot ne együk le,gyorsan forraljuk el a konyakot.
-
Adjuk hozzá a tejszínt, némi sót és borsot. Keverjük kis lángon, amíg a tejszín sűrű nem lesz. Tálalás előtt a hagymákat hozzáforgatjuk a gesztenyés, tejszínes raguhoz, és csirkemellett a tetejére helyezzük.
Hozzászólások: