Csípős-fűszeres csirkefalatkák

Csípős-fűszeres csirkefalatkák

Leírás:

Egy pikáns, ízekben gazdag, mégis könnyen elkészíthető húsétel. Bármilyen körettel vagy salátával kitűnő, de akkor az igazi, ha egy tálról közösen, fehér kenyérrel és borral kísérve a társaság együtt csipegeti el.

Elkészítés:

  1. A húsról lehúzzuk a bőrt, eltávolítjuk az esetleges hájat, megtisztítjuk, lehártyázzuk, eltávolítjuk az esetleges ott maradt porcdarabokat. Vágjuk kisebb darabokra.

  2. Egy nagyobb tálcán szétterítjük, sózzuk, alaposan megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majorannával és petrezselyemmel. Összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a fűszer. Félretesszük 15-20 percre pihenni.

  3. A lehúzott bőrt felkockázzuk és ropogósra sütjük. A ropogós bőrt szedjük ki és tegyük félre.

  4. Az olajba beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk a csípős paprikakrémet és a barbeque-szószt. Alaposan elkeverjük. Beletesszük a fűszerezett húst, és alaposan átforgatjuk. Félrerakjuk újabb 20-25 percre, hogy a fűszerek beivódjanak.

  5. A hagymát felkarikázom, és a kisült zsíron megdinszteljük. Ha szükséges, kevés zsiradékkal kiegészítjük. Rádobjuk a fűszeres húst, és nagy lángon időnként átforgatva készre sütjük.

  6. Tálaláskor szórjuk meg a ropogós bőrrel.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel