Csicsókasaláta

Csicsókasaláta

Leírás:

Egy könnyed nyári saláta, amely nem csak egészséges, laktató is! Magas polifruktozán tartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott cukorbetegeknek és inzulin problémával küzdőknek.

Elkészítés:

  1. A csicsókát 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük.

  2. A héja ilyenkor teljesen megbarnul, a húsa karamellizálódni kezd, amitől édeskés-füstös aromát kap.

  3. Mikor teljesen kihűlt, kanállal kikaparjuk a húst a héjból. Az olajat, ecetet, sót, borsot és az őrölt babérlevelet egy tálban simára keverjük egy evőkanál vízzel.

  4. Óvatosan a csicsókához forgatjuk, legalább 1 órát állni hagyjuk.

  5. Intenzív ízű köret, ezért kevésbé hangsúlyos húsokhoz, csirkéhez, pulykához, natúr sertéshúsokhoz ajánljuk.

  6. Főtt burgonyával vagy tejszínnel lehet lágyabbá tenni az ízeket, így önálló fogásként is megállja a helyét.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Fűszeres bundás csirkecsíkok