Cassoulet

Cassoulet

Leírás:

Ami Kelet-Európában a sólet, Észak-Amerikában a Chili con carne, az a franciáknak a Cassoulet. Fűszeres-babos egytálétel kacsacombbal és sertésoldalassal. Az étel Dél- Franciaországból származik, nevét a hagyományos főzőedényről, a cassole-ról kapta. Nem létezik alaprecept, rengeteg változatban elkészíthető.

Elkészítés:

  1. A babot előző este bő vízbe beáztatjuk.

  2. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, a hagymát durvára vágjuk, a cseréptálat vízbe áztatjuk.

  3. Az oldalast a csontok mentén hat darabra vágjuk, a kacsacombokat alsó és felsőcombra választjuk szét, a kolbászt 5 centis darabokra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk.

  4. A kacsazsírt egy serpenyőbe tesszük, megsütjük benne a szalonnát. Kivesszük és félretesszük egy tálba.

  5. Megpirítjuk a combok mind a két oldalát, kivesszük és félretesszük egy tálba.

  6. Megpirítjuk az oldalas darabok mind a négy oldalát, kivesszük és félretesszük egy tálba. Ugyanígy járunk el a kolbászokkal is.

  7. A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a durvára vágott hagymát, hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Beletesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és rövid ideig együtt sütjük.

  8. Kikenjük zsiradékkal a cseréptálat, beletesszük az összes elkészült hozzávalót, óvatosan összeforgatjuk.

  9. Öntsünk rá annyi alaplevet, hogy éppen ellepje. Tegyük rá a fedelet, és 120 fokos sütőben három órán keresztül süssük.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Parmezános – citromos sült lazac, kuszkusz salátával