Borsos tokány

Borsos tokány

Leírás:

Számtalan verzió létezik a hozzávalókat és a folyamatot illetően. Hoztunk egy alapreceptet, ahogy mi készítjük a tokányt! Köretnek tésztát, párolt rizst vagy ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát a forró olajon puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott tarját és zsírjára sütjük.

  2. Ezután felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt negyven perc alatt puhára pároljuk.

  3. A tejfölt habverővel simára keverjük a liszttel, néhány kanálnyi szafttal hígítjuk, majd a tokányhoz adjuk.

  4. Folyamatos keverés mellett pár percig forraljuk, hogy a mártás besűrűsödjön.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Római köményes aszalt szilvás marha „pörkölt” kuszkusszal