Birsalma befőtt

Birsalma befőtt

Leírás:

A legjobb dolog, amit birsalmából készíthetünk, a birsalmabefőtt. Akár levesnek, sültek mellé mártásnak, de desszertként is megállja a helyét. A gyümölcs magas vitamintartalma és kiváló méregtelenítő hatása miatt remekül jöhet ősszel, hűvösebb időkben.

Elkészítés:

  1. Egy lábasban elkeverjük a vizet és a citromsavat. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, majd kivágjuk a magházat.

  2. 2x2 centis kockákra vágjuk a gyümölcsöt, amit azonnal a citromsavas vízbe teszünk, így a főzés során sem barnul meg.

  3. Hozzáadjuk a cukrot és a felhasított, kikapart vaníliarudat és a sót.

  4. Nagyon alacsony hőfokon 1 óra alatt puhára főzzük a birsalmát.

  5. Forró, fertőtlenített üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  6. A citromsav segít megőrizni a frissen szeletelt alma és körte színét, befőttekhez érdemes használni.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Tárkonyos vörösborzselé

Almás málnalekvár zöldcitrommal

Egresdzsem sárgarépával