Aprófánk friss körteszósszal

Aprófánk friss körteszósszal

Leírás:

Egy nem hagyományos fánk, egy gyors és finom édesség az ősz ízeivel fűszerezve.

Elkészítés:

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot és a szódabikarbonát, majd alaposan átforgatjuk. A tejre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a rumot is, szépen elkeverjük.

  2. Ráöntjük a száraz összetevőkre, és addig keverjük, amíg csomómentes, sűrű tésztát kapunk. Lefedjük, majd háromnegyed órát pihentetjük.

  3. Forrósítsuk fel az olajat, kiskanállal szaggassunk bele a tésztából. Ha előtte olajba mártjuk a kanalat, a tészta könnyebben lecsúszik róla. A forró olajban szép nagyra nőnek. Süssük aranysárgára, majd szedjük ki és csepegtessük le.

  4. A körtét mossuk meg, hámozzuk meg, távolítsuk el a közepét, majd kockázzuk fel. Tegyük egy lábosba, öntsük alá a vizet, szórjuk meg ízlés szerint fahéjjal, adjuk hozzá a citrom levét.

  5. Forraljuk fel és lefedve pároljuk annyi ideig, ami alatt a körte félig megpuhul. Ez fajtától függően több-kevesebb idő lehet. Közben ízlés szerint édesítsük a barnacukorral.

  6. Kevés vízben a keményítőt csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a körtéhez, és addig forraljuk, amíg bezselésedik. A kész szósz sűrűsége nagyban függ a körte saját víztartalmától. Ha nem érezzük elég sűrűnek, pótolhatjuk még vízben oldott keményítővel, ha túl sűrű lesz, vízzel lazíthatjuk.

  7. A fánkocskákat vékonyan szórjuk meg vaníliás porcukorral, és a szósszal kínáljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

KapcsolódóReceptek

Mustáros-tejszínes lencse