Almás málnalekvár zöldcitrommal

Almás málnalekvár zöldcitrommal

Leírás:

Hosszú ideig eltartható, és nagyon egyszerűen elkészíthető finom csemege, főleg akkor, ha valakinek csak ki kell menni a kertbe, és begyűjteni a hozzávalókat.

Elkészítés:

  1. A málnát megtisztítjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és durva reszelőn lereszeljük.

  2. A zöldcitromokat gondosan megmossuk, az egyik külső zöld és a belső, fehér részét is lehámozzuk, majd gerezdekre bontjuk. A másik zöldcitrom héját finom reszelőn lereszeljük.

  3. A málnát és az almát lábosba tesszük. A zöldcitrom-gerezdeket beledobjuk, és felforraljuk.

  4. A másik zöldcitrom reszelt héját és a cukrot beleszórjuk, újra felforraljuk, és állandó keverés közben, kb. 4 percig bugyogtatva főzzük.

  5. Végül a málnalikőrt beleöntjük. A forró lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és szorosan lezárjuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel